ponedjeljak, 5. srpnja 2010.

Roštiljska Riba Recept


Roštiljska riba je odličan recept za ribu sa roštilja za prave gurmane. Recept roštiljske ribe:

Potrebni sastojci; 1 kg ribe ( Skuša, Oslić ili druge vrste ribe), ulje, limunov sok, češnjak, peršunov list, grančica ružmarina, sol, biber (papar).

Priprema roštiljske ribe:
U jednu posudu staviti ulje, limunov sok, isjeckani češnjak, peršunov list i ružmarin, sve to dobro izmiješati i sačekati nekoliko minta da se sokovi spoje.
Ribu posolite i pobiberite po želji.
Kada ste ribu pobiberili i posolili uronite je u predhodno pripremljenu smjesu od češnjaka ruzmarina ulja i limunovog soka. Riba u ovoj smjesi treba da odstoji pre stavljanja na roštilj 2 sata, kako bi poprimila mirise i okse.
Kada smo sve ovo uradili i sačekali 2 sata ribu vadimo iz smjese i stavljamo na zagrijani roštilj da se peče, prilikom pečenja ribu je potrebno svremena na vreme premazivati sa smjesom u koju je bi bila potopljena 2 sata. Na ovaj način možete da pripremite i Lignje, okus ovako pripremljene ribe je fantastičan. Pa ribići ko voli neka izvoli...

Nema komentara:

Objavi komentar