ponedjeljak, 12. srpnja 2010.

Majkifer Mamac Za Ribe

Majkifer je idealan mamac za pecanje grabljivica. Ova noćna buba koju svi znamo izlazi iz zemlje pred sami mrak, otprilike 20 minuta pred zalazak sunca. Kada sunce zađe vraća se u zemlju, ali ako u blizini ima neko svjetlo, okupljaju se oko njega do kasno u noć. Do ovog mamca dolazimo tako što si nabavimo mrežicu za vatanje leptira, ostalo znate i sami šta sljedi. Riba je navikla na Majkifera jer ovog mamca ima u izobilju i svugdje, oko rjeka, kuća, zgrada ITD.
Lov ribe na Majkifera se radi na tri načina:

Dubinski lov
Lov na plovak
Površinski lov

Dubinski lov nam je svima poznat, netreba se puno objašnjavati. Olovo za dubinski lov na Majkifera treba da je klizeće, težina olova zavisi od brzine rjeke, udica se stavlja jednokuka, dvokuka ili trokukica.

Lov ribe Majkiferom na plovak daje odlične rezultate pogotovo kod klena. Težina plovka zavisi od brzine rjeke (netreba da bude nikako ispod 3 grama), udica jednokuka, dvokuka, ili trokukica, podvez tj razmak između udice i olova od 30 cm pa do 50 cm, može se staviti i jedno malo olovce na 5 cm od Majkifera kako bi ga po svojoj želji držali na željenoj dubini.

Površinski lov na Majkifera je jednostavan, potrebno vam je; udica, majkifer i po želji malo olovce ili bez njega.

Bilo koji način pecanja ribe od ova tri daće odlične rezultate čak i početnicima. Na majkifera se preferira lov u bistroj vodi, jer tada je najuočljiviji za ribu. Pa ribići neka se peraje viore...