ponedjeljak, 29. studenoga 2010.

Naj Ljepša Rjeka U Svjetu

Rjeka prikazana na fotografijama je Caristales, nalazi se u blizini grada La Macarena u Kolumbiji, Južnoj Americi. Rjeka je svjeski poznata po svojim šarenim prikazima, rjeka ima još imena kao što su: rjeka koja je pobjegla u raj, rjeka od pet boja i naj ljepša rjeka na svjetu.


Tijekom vlažnih zezona u Kolumbiji voda teče brzo i duboka je, alge i mahovine zamagle dno rjeke. Kada dođe sezona suše nema dovoljno vode kako bi se održao zasljepljujući niz života u rjeci. U razmaku između kišne i sušne sezone količina vode je prava, tada mnoge vrste algi i mahovina cvjetaju u sjajan prikaz boja. Boje koje se mogu vidjeti su: mrlje od amarillo, plava, zelena, crna, crvena i hiljadu nijansi između ovih boja.


Dio rjeke koji najviše cvjeta šarenilom boja prilično je izoliran i nemože se doći cestom do njega. Pustolovni turisti sada mogu letjeti u La Macarena, a zatim doći na rijeku pješice. Trenutno je ova rjeka zatvorena za turiste na nekoliko godina, to se desilo zbog gerilskog djelovanja u regiji. Do sada je samo oko 1.000 ljudi posjetilo rjeku Caristales, uključujući i oko 100 stranih turista.
Pa ribići ako uspijete dobiti dozvolu za posjetu ove rjeke, neka se i vaše peraje u naj ljepošj rjeci svjeta viore do zore...