utorak, 7. prosinca 2010.

Nevjerovatna Podvodna Rjeka u Meksiku


Ove slike vam pokazuju podvodnu rjeku u Cenote Angelita Meksiku.Ovdje jasno vidite ronioca što roni u podvodnoj rijeci koja teče na dnu mora, nevjerovatno ali je istinito. Kada gledate ove slike imate osjećaj kao da ste na drugoj planeti ili u nekom naučno fantastičnom filmu.


Ove nevjerovatne slike je napravio Anatolij Beloshchin u špilji Cenote Angelita u Meksiku. Citiramo njegov opis: "Mi smo na 30 metara dubine svježe vode, a zatim na 60 metara duboke slane vode, a ispod mene vidim rijeku, otok i otpalo lišće ... Zapravo, rijeka, koju možete vidjeti je sloj sumpor vodika . "


Ako vam je nešto čudno na slikama to je normalno jer su slike urađene pod vodom. Vi gledate slike koje su jasno slikane pod vodom, zamislite da ste na mjestu ronioca koji roni a ispod njega teče druga rjeka. Ovo je jedno od naj zanimljivjih i upečatljivijih mjesta na zemlji, čini vam se da ste u bajci koja se dešava u stvarnosti.


Video snjimak

U Cenote Angelita u dubljoj vodi čista voda se pretvara u slanu vodu, na 30 metara dubine voda je čista, na 60 metara dubine čista voda se pretvara u slanu vodu. Nekoliko metara prije dna jame vidite ispod rjeke stabla drveća i lišće koje pliva na određenoj dubini vode. Kada ste tamo i vidite to svojim očima nikada nemožete da zaboravite nešto tako čudno i ljepo u isto vrjeme.

Pa ribići obucite peraje svoje i neka se štapovi kraj vode viore...