nedjelja, 6. lipnja 2010.

Modrac Kod Tuzle I Istina

Jezero Modrac mjesto iz bajki za ribolovce možda je nekada i bilo ali istina o modracu danas je
mnogo drugačija. Nedajte da vas zavaraju lijepim pisanjem o Modracu ono je sve osim ribarske basne.Lično smo se uvjerili otišavši na to jezero da uživamo u ribolovu i prirodnim ljepotama.
Dno jezera je prekriveno kesama raznih veličina što vam govori da na dubinski sistem se nemožete loviti, sitne ribe ima nešto malo, ribokradice po danu love u mreže ribu bez ikakvog straha. Šarana skoro da i nema, soma takođe, nema štuke nešto malo ITD. Moj savjet svima koji se odluče za jezero Modrac da neće biti pozitivno iznenađeni pa sam odlučio da ljudima kažem istinu o Modracu.Voda, dno i okolina je prljava do krajnjih mjera, a obale su prepune kamp prikolica i raznih baraka gdje se uziva u alkoholu i drugim budaleštinama, sve osim ribolova.
Mreža je uzela danak i ovom jezeru te ga pretvorilo u totalni promašaj za ribolov!
Nekih 15 Km od Tuzle se nalaze mala jezera kojih nema na kartama BIH, a ta jezera će vas pozitivno iznenaditikapitalnim primjercima Šarana, Soma, Grgeča, Klijena i Štuke. Tih jezera smo našli 5 komada, a to su nekadašnje iskopine koje se više ne eksploatišu, ribolovaca je veoma malo jer su nepoznata ali ribe ima i za kratko vrijeme se može uloviti divan primjerak.Čuvajmo naše prirodno bogatstvo dabi naši mladi imali u čemu da uživaju. Pa ribići neka se peraje viore...