nedjelja, 6. lipnja 2010.

Modrac Kod Tuzle I Istina

Jezero Modrac mjesto iz bajki za ribolovce možda je nekada i bilo ali istina o modracu danas je
mnogo drugačija. Nedajte da vas zavaraju lijepim pisanjem o Modracu ono je sve osim ribarske basne.Lično smo se uvjerili otišavši na to jezero da uživamo u ribolovu i prirodnim ljepotama.
Dno jezera je prekriveno kesama raznih veličina što vam govori da na dubinski sistem se nemožete loviti, sitne ribe ima nešto malo, ribokradice po danu love u mreže ribu bez ikakvog straha. Šarana skoro da i nema, soma takođe, nema štuke nešto malo ITD. Moj savjet svima koji se odluče za jezero Modrac da neće biti pozitivno iznenađeni pa sam odlučio da ljudima kažem istinu o Modracu.Voda, dno i okolina je prljava do krajnjih mjera, a obale su prepune kamp prikolica i raznih baraka gdje se uziva u alkoholu i drugim budaleštinama, sve osim ribolova.
Mreža je uzela danak i ovom jezeru te ga pretvorilo u totalni promašaj za ribolov!
Nekih 15 Km od Tuzle se nalaze mala jezera kojih nema na kartama BIH, a ta jezera će vas pozitivno iznenaditikapitalnim primjercima Šarana, Soma, Grgeča, Klijena i Štuke. Tih jezera smo našli 5 komada, a to su nekadašnje iskopine koje se više ne eksploatišu, ribolovaca je veoma malo jer su nepoznata ali ribe ima i za kratko vrijeme se može uloviti divan primjerak.Čuvajmo naše prirodno bogatstvo dabi naši mladi imali u čemu da uživaju. Pa ribići neka se peraje viore...

2 komentara:

  1. sramota za vlast u tuzli da ništa konkretno neprduzu za ribolovce sa mrežama kod nas u sloveniji da daš meržu u vodu kazne su tako velike da nebi nikada palo na pamet mreža krivolov ko ne plati kaznu u datom roku ide do mesec dana u zatvor zbog neplačanja kazne a kaznu moraš da platiš to je jedini način da se sačuva biser bosne modeac
    lepi pozdravi iz novoga mesta slo. bistro
    matko.

    OdgovoriIzbriši
  2. Neznam gde si pecao,sa koje strane modraca...mnogo je istine u tome kao za mreze,dosta smeca koje spreca nanosi..ali ribe ipak ima,sce vrste za koje si rekao sam licno pecao...ali ako se ovako i ovim tempom nastavi nece biti jos dugo pozdrav i bistro..

    OdgovoriIzbriši