petak, 3. prosinca 2010.

60 Tona Ikre Ribe Eksplodiralo po Tajvanskim Ulicama


Dana 24 januara 2004 g, dva dana u kineskoj lunarnoj novoj godini majmuna desila se veoma neobična stvar. Kit 60 tona dužine 56 stopa pun sperme tj ikre umro je na plaži u Tajvanu. Istraživači su željeli tjelo kita kako bi izvršili obdukciju ali i istaržili smrt kita, tako da su čitavog kita utovarili na prikolicu i krenuli kroz grad Tainan.


Stanovnici Tainan grada naučiči su lekciju iz biologije kitova, nakon razgradnje ostataka kita 60 tona punog sperme koja je eksplodirala na prometnoj ulici u gradu, u blizini je bila praonica za kola i trgovina i njih je zasule kitova sperma zaustavivši promet na ulici. 56-noga dugačak kit je bio na čelu kamiona za autopsiju istraživača, zbog propadanja organa iz unutrašnjosti kita stvorili su se plinovi koji su eksplodirali.


Stanovnici i vlasnici trgovina nosili su maske dok su pokušavali očistiti prolivenu krv, crijeva i ikru. Uspjeli su prevesti kita i sačuvati ovaj najveći primjerak ikada viđen u Tajvanu. Vjerovalili ili ne ovaj kit je privukao pažnju velikog broja mještana zbog svoga ogromnog penisa, penis je izmjeren 5 metara dug. Novine Taipei Times su izvjestile da više od 100 stanovnika grada Tainan, uglavnom muškarci su došli da vide veliki kitov penis.



Pa ribići neke ribe imaju toga mnogo više od nas, i zato neka se peraje viore do zore...