nedjelja, 7. ožujka 2010.

Storm Varalice za Morski Ribolov Varaličarenje

Morski ribololv varaličarenje - Najširu paletu hibridnih varalica pravi (nekada američka) firma Storm, koja je po inovacijama verovatno svetski proizvođač »gumica« br.1. Među Stormovim hibridima, za morski ribolov u našim uslovima naročito je interesantan Kickin Minnow, pravljen kombinovanjem tvrde i meke plastike, sa segmentiranim, dva puta zarezanim zadnjim delom i realističnim ribolikim repom. Ta »trodelnost« donosi veliku fleksibilnost tela i izazovan rad. Pakta je relativno mala i skoro vertikalno postavljena, tako da ovaj model ne postiže veće dubine zaranjanja. Izrađuje se u veličinama od 10, 15 i 25 cm, koji su teški 11, 38 i čak 150 g. Prva dva modela su naoružana jednom, a treći dvema VMC trokrakim udicama. Kickin Minnow od 25 cm je kao stvoren za lov kapitalnih lica trolingom (a modeli od 10 i 15 cm primenljivi su i za slatkovodno varaličarenje, pre svega za lov štuke).
Po atraktivnosti i lovnosti u Stormovoj aktuelnoj ponudi odskače i plitkoronac Thunder Core Minner, čije je holografski obojeno tvrdo telo presvučenom mekom »kožom«, pa će ga riba duže zadržati u ustima nego i dati nam više vremena da udarimo kontru. Važno je napomenuti da ovaj hibrid ima i »zvečku«, tako da atakuje i na sluh grabljivice. Još ako ga namirišemo, sva će čula biti u igri.
Osim dva gore izdvojena modela, ljubitelji lakog morskog i srednjeg slatkovodnog varaličarenja svakako treba da imaju u vidu i Wild Eye Soft Shad, dubokoronca sa velikom, horizontalno postavljenom paktom i jednom trokrakom (pravi se u veličinama od 5 i 7 cm) i debeljuškasti Thunder Core Pilcher (9 cm), koji u slatkoj vodi sporo tone, a u slanoj je neutralac , tj. lebdi u mestu po prestanku povlačenja. Neka se peraje viore..