ponedjeljak, 1. veljače 2010.

Pijani Šaran - Ribolov Recept

Sastojci;
Od 1,5 do 3 kg Šarana
3 decilitra vina
1 češanj češnjaka luka
So
Biber
Ulje

Način pripremanja;

očišćenu ribu zasijecite s obje strane i dobro posolite izvana i iznutra. sitno nasjeckani bijeli luk malo popržite na ulju. u tepsiju stavite malo ulja, zagrijte ga u peći, te na to stavite šarana na položaj "kao da pliva". pospite ga bijelim lukom i paprom, zalijte uljem i stavite da se peče. poslije 15 minuta pocnite zalijevati ribu vinom. pecite još oko pola sata ( ovisi o veličini ribe), stalno zalijevajući vinom.
Ovaj recept sam stavio za one ribolovce koji vole da pojedu svoj ulov. Ko voli nek proba neće biti nezadovoljan Šaranom na ovakav način. Pa ribolovija neka se peraje vijore..

Rijeka Tara - Ribolov

Evo još jedne rijeke u BiH koja je raj za ribolovce, ljubitelje prirode i njenih ljepota. Jednostavno ljepote ove rijeke vas oduševe na prvi pogled.

Označena je kao "dragulj Evrope" ova divlja tirkizno plava rijeka se napaja masivnim vodama koje dolaze sa visokih planina smještenih u Durmitorskom nacionalnom parku u Crnog Gori. Rijeka Tara teče između granice Bosne i Crne Gore, od čega je 30 km njenog toka u Bosni, a ostatak je u Crnoj Gori.

Izvire u planinskom lancu smještenom na sjeveru Crne Gore i teče 140 km dok se ne susretne sa rijekom Plivom, nakon čega nastaje jedna od najdužih i najvećih rijeka na Balkanu, rijeka Drina o kojoj smo već ranije pisali.
Već vječnost snažni tok rijeke Tare usijeca meku vapnenačku površinu stvarajući grotla i ponore koje danas možemo vidjeti na rijeci. Vjekovna erozija stvorila je kanjon dugačak 82 km, što je drugi kanjon po dužini u svijetu, odmah iza kanjona Kolorado. Tolko o ovoj rijeci ribolovci bistroo..