utorak, 5. listopada 2010.

Meksička Riba Koja Hoda Vrsta Koja Izumire (Mexican Walking Fish)

Meksička riba koja može da hoda (Mexican walking fish) je nažalost vrsta pred izumiranjem, složite se da je ovo naj slađe stvorenje iz vode koje ste vidili. Riba je pred izumiranjem zbog uništavanja prirodnih staništa i zagađivanje voda. Ambystoma Mexicanum je iz porodice daždevnjaka i imaju sposobnost da regenerišu veći dio tijela.
Broj Meksičke ribe koja hoda (Atxolotls) u divljini nije poznat, ali prema istraživanju naučnika broj je opao 1.500 na jednoj četvrtini kilometra. Po zakonu ovu ribu je zbranjeno hvatati mrežama, ali izlov ove ribe koja predstavlja dijamant u akvarijumu ne prestaje.
Još jedan od faktora za izumiranje ove vrste je Azijski Šaran (Asian Carp) i AfričkaTilapija (African tilapia). Ove dve ribe jedu mlade od hodajuće ribe koja nije uspjela da razvije odbrambeni mehanizam protiv njih, razlog tome je što su ove dve ribe donešene u vode gdje živi hodajuća ribica. Otpadne vode iz Mexico City zagađuju plovne puteve, ali nešto će se morati popraviti jer mnoge vrste izumiru.
Pa ribići neka se peraje viore...