petak, 19. studenoga 2010.

Doktor Ribe Ljek Za Kožne Bolesti

Ribe doktori je naziv za dvije vrste riba: Garra rufa i Cyprinion macrostomus. Ove dve vrste riba su specifične po tome što troše mrtvu kožu sa čovjekovog tjela, ostavljajući zdravu kožu da raste. Ovakva lječilišta nisu opcije lječenja, nego se ove ribe koriste za privremeno ublažavanje simptoma, pacijenti obično poslje nekoliko mjeseci ponovo dolaze u riblje lječilište. Neki pacijenti se se potpuno izlječili od psorijaze.


Ribe doktori su male bezube ribice koje vole jesti najgoru hranu, ribice plivaju u vodi i grickaju vam oboljelu kožu ostavljajući iza svog obroka čistu, zdravu, glatku kožu. Doktor riba je dobila ime po svome umijeću da proizvede zdravu kožu.


Piling je ključni dio tratmana uljepšavanja kože, zašto ne probati nešto daleko učinkovitije, stotine bezubih ribica halapljivo se hrane vašom kožom i uljepšavaju i ozdravljavaju vas. Ovaj tretman lječenja je sve zatupljeniji u Japanu, Kini, Turskoj i Europi. Potrebno je da u bazen uronite ruke, noge ili cjelo tjelo ako imate hrabrosti, stotine rojeva će vas opkoliti. Ako u vodu sa ovim ribicama stavite djete i odraslog čovjeka, vidićete kako ribice zaobilaze dijete i okupljaju se oko starije osobe. Ovo je i jedna vrsta opuštajuće masaže koja je bolja od teškog plivanja sa dupinima. Ako ste bojažljivi prema grickanju ribica opustite se, sve što možete osjetiti je slabašno škakljanje.



Pa ribići neka se peraje viore uz doktor ribe do zore...