petak, 30. srpnja 2010.

Lov Riječne I Jezerske Ribe Na Pšenicu

Pšenica prehrambena biljka bez koje se danas nemože je hrana kako za ljude tako i za životinje pa samim tim i za ribe. Pšenicu riba obožava kako riječna tako i jezerska, međutim potrebno je uložiti i truda kako bi pšenicu pripremili tako da joj riba nemože da odoli. Mnogi ribari neskuhaju Pšenicu dovoljno, i pri tome čine veliku grešku. Pšenica treba da se pri kuhanju raskuha, tako da ima i čitavih zrnadi ali i raspuknutih. Pri pripremanju Pšenice može se dodavati i boja za hranu i razni mirisi. Pšenica se jednostavno baca ribama rukom tj šakom, ili se stavlja u već umješen hljeb i tako se baca u vodu kako bi okupili ribu na željeno mjesto. Pšenicu još možemo i dodavati raznim hranama kao i koristiti je u pravljenju bojli kuglica. Pšenicu je najbolje bacati ribi prirodne boje i mirisa jer je riba od davnina navikla na prirodno. Količina bacanja Pšenice pri nakrmi zavisi od brzine vode i brzine kupljenja Pšenice od ribe, ja preporučujem svakih pola sata po par šaka Pšenice bacati na željeno mjesto lova ribe.Plovci kao i uvijek njihova veličina i težina nošenja olova zavisi od brzine vode i daljine izbačaja na željeno mjesto ali i veličine ribe. Silk (najlon) se stavlja u zavisnosti koju ribu lovimo (preporučljivo je tanji najloni). Udica takođe zavisi od vrste ribe koju lovimo na Pšenicu ( udice veličine od 14 pa nadalje). Stavljanje Pšenice na udicu počinje od jednog zrna pa dva zrna ili više zrnadi, stavljanje Pšenice na udicu može da se radi na dva načina, da vrh koji kača ribu viri iz zrna, ili da udica čitava bude sakrivena u Pšenici.Pšenicu vole sve vrste ribe slatkovodnih voda pa čak ponekad i grabljivice. Pa ribići neka se peraje viore...