ponedjeljak, 1. ožujka 2010.

Pašteta Od Ribe ( Riblja Pašteta) - Plovkarenje

Evo jedan recept za ribolovce koji znaju i vole da svoj ulov pojedu.
Sastojci potrebni za paštetu;
6 Kg očišćene ribe
4 Glavice crnog luka
1 Glavica bjelog luka
1 Jedna zdjelica zeleni po izboru
Lovorovog lista po izboru ali dovoljno je i 2 do3 lista
5 Do 6 kuvanih jaja
1 Litra ulja
Vegeta
So
Sitni biber
Riblja pašteta se pravi od raznih vrsta bijele ribe ali ako nemamo moze poslužiti i jedna ili dve vrste ribe.
Način pravljenja riblje paštete:
U ekspres lonac slaga ti red ribe pa dodato malosoli malo vegete i bibera, pa zatim redcrnog luka, bijelog luka,lovorovog lista i po zelji povrća tj zelenila. Ovako nastavimo redati sve dok ne napunimo lonac stim što pazimo da zadnji red bude riba na vrhu, kada ste došli do vrha onda zalijete to sve uljem tako da ulje prekrije svu ribu. Kada smo sve to uradili poklopimo lonac i stavimo da se kuva 5 do 6 sati na laganoj vatri. Kada se skuvalo ohladiti, ispasirati kroz pasirku dodato 5 do 6 jaja kuvanih po želji jošmozete dodati začina. Pa ribići nela se peraje viore...