utorak, 2. ožujka 2010.

Ruzno Pace ( Ugly Duckling) Plovkarenje Ribolov

Ruzno Pace varalica za koju smo svi čuli je takva vrsta varalice koja će i od početnika napraviti majstora varaličarenja. Pravljena je tako da jednostavno grabljivice nemogu odoliti joj. Oblik kretanje kroz vodu i dvije kuglice koje se nalaze u njoj jednostavno iziritiraju ribu i onda slijedi udarac. Za one koji nisu znali imamo dubinske tj dubokoronuce varalice i povrsinske varalice, ruzno pace imamo i jednu i drugu vrstu a koristimo ih u zavisnosti koju ribu lovimo, i od terena, i brzine vode. Ruzno Pace je univerzalna varalica koju sve grabljivice rado napadaju. Pa pecarosi neka se peraje viore..

Bojli Kuglice Napravi Sam (recept) - Plovkarenje

Bojli kuglice većina ribolovaca kupuje, ali pravi majistori ribolova na bojlije znaju sami da si naprave pravu smjesu koja će uroditi plodom. Sada evo jedan obični recept za izradu bojlija:
*100g kukuruznog brasna
*100g sojinog brasna
*100g psenicnog griza
*50g ribljeg brasna
*50g mleka u prahu
*100g pticije hrane(ili mlevene konoplje )
*2 kafene kasike zejtina
Za pocetak dodaj neku tebi omiljenu aromu(ja bih ti preporucio Van Den Eynde Strawberry u bocici od 50ml),i zasladjivac...sto se tice ostale hemije izostavi je.Prihranjuj mesto sa ovakvim miksom jedno vreme,i obrati paznju na rezultate.Ukoliko na tvom mestu borave sarani,trebalo bi vrlo brzo da imas ulova.Ako vremenom broj ulovljenih sarana bude manji...pocni da nadogradjujes mix. Ribići neka se peraje viore
..