četvrtak, 15. srpnja 2010.

Crvi Najidealniji Mamac Za Svu Ribu


Crv je naj univerzalniji mamac za pecanje ribe, na ribolovačkim takmičenjima je nezaobilazni mamac. Postoji mnogo vrsta crvića, iz dveća, iz zemlje, iz raspadajućih leševa životinja ITD. Za ribolov se najčešće koriste crvići koji nastaju od larvi mušica, i imamo ih nabaviti u ribolovačkim prodavaonicama. Crvići mogu da budu i raznih boja od bjele boje, crvene, zelene, žute ITD. Boja crvića u nekim slučajevima može da urodi dobrim ribolovom ali i lošim, zbog toga najbolje je da crvići budu prirodne boje, a to je bjela, žuta, crvenkasta i zelenkasta.
Način lova ribe na crviće je jednostavan za svakoga, nije bitno na koji se način lovi (plovak, dubinski), jednostavno ga stavljamo na udicu ( jedan, dva ili više crvića). Crve možemo stavljati u primamu za ribe, praviti bojlije sa crvićima, šta god izaberemo i kako god da ih koristimo nemožemo pogrješiti. Crvića obožavaju sve ribe svjeta, i mesožderke i biljojedke, kada se crv nađe pod vodom odma dobije društvo neke ribe.
Potreban je oprez pri korištenju crvića, obavezno prati ruke (pogotovo za pušače), jer često ruke dolaze u dodir sa našim ustima.
Ribići neka se peraje viore...