petak, 11. lipnja 2010.

Čorba Od Ribe ( Jelo )

Za ovu čorbu potrebno nam je;

1)- 2,5 dl ( ulja )
2)- 5 glavica ( crni luk )
3)- 6 Kašika ( mljevena paprika )
4)- 4 litre ( voda )
5)- 350 grama ( krompir )
6)- 2,5 kilograma ( riba po izboru )
7)- sol
8)- biber ( količina po želji )
9)- Biljni začini ( količina po želji )

Priprema Čorbe Od Ribe;

U kotlić ili šerpu ( puno je ukusnije kada se priprema u kotliću ) stavljamo više vrsta razne ribe dabi okus bio perfektan. Ribu koju smo predhodno očistili i oprali isječemo na komade i stavljamo ih u samo dno kotlića. Dno prekrijemo redom ribe pa stavljamo po ribi luk, papriku pa opet red ribe, svaki red solite umjereno. Na kraju dodajemo predhodno očišćeni krompir isječen na željene komade, prelijemo to sve sa vodom i stavljamo na laganu vatru da se kuva. VAŽNA NAPOMENA - kotlić ne treba miješati, pogodne vrste ribe su; šaran, smuđ, som, pastrmka IDR, za što bolji ugođaj kotlić se čitav stavlja na sto da mami svoim mirisom. Pa ribići neka se peraje viore...