srijeda, 26. siječnja 2011.

Marinada od riječne ribe

Kad vam se desi da upecate veće količine riječne ribe najbolje da napravite marinadu.
Marinada od riječne ribe je ekstra naročito zbog toga što je neodoljivo ukusna , trajna bez malih sitnih kostiju.
Potrebno je naglasiti da se mora biti i majstor za marinadu kao i za pecanje ovolike količine ribe, daćemo vam recept pa se okušajte u pripremanju ove delikatese.

Marinada od riječne ribe - sastojci:

10 kg dobro očišćene ribe riječne
  2 litra maslinovog ulja
  1 litar bjelog vina
300 grama limuna
 50 grama lovorovog lista
  10 grama bibera u zrnu
soli po potrebi i ukusu

Sve se složi u posudu u kojoj će te krčkati marinadu najbolje posuda koja se ne ljepi pri kuhanju, dok slažete ribu redajte između lovorov list, limun i biber, zalijte uljem jako je bitno odrediti temperaturu laganog kuhanja i tako da istom jačinom traje 6 sati, stim što će te zadnji sat kuhanja dodati vino prethodno zagrijano da nebi došlo do prekida kuhanja. Ostavite da se marinada ohladi i onda je najbolje u staklene tegle složiti polako i zaliti masnoćom u kojoj se riba krčkala, možete dodati prilikom kuhanja veću količinu ulja da bi ste tegle moli bolje popuniti ili ako tako volite.
Marinada je izuzetno ukusna, pogodna i za zdravu ishranu nema kostiju jer su se prilikom dugog kuhanja istopile.
Pa ribići neka se peraje vijore.....

3 komentara: