nedjelja, 11. srpnja 2010.

Priprema kukuruza za Sarana

Kukuruz je jedan od najpoznatiji mamaca za Sarana koji uz par trikova mozemo uciniti mnogo efikasnijim. Riba je na obicni kukurz odavno navikla i kao takvog ga prihata, ali postoje i one ribe koje imaju ruzno iskustvo sa njim pa ga moramo malo obraditi kako bi dobili bolji mamac.
Neke banalne stvari mogu da ga podignu u visine kao sto su soljenje ili zasladjivanje, pa sve do nekih zahtjevnijih kao sto su farbanje, aromatiziranje itd..
Sta god da radimo ne treba pretjerivati jer bolje da je blaze nego da se napravi kontra efekat. Nikad ne ocekujte rezultate odmah, vec prihranjujte mjesto barem 2-3 dana i vise pre ribolova kako bi se riba privikla na mamac i prihvatila ga kao svoju svakodnevnu hranu.

Kukuruz u raznim kombinacijama takodje daje dobre rezultate, a neki su kombinacija sa konopljom, peletima, tigrovim orascicima, boilama itd..
Ukiseljeni kukurz je takodje dobar, ali ga treba znati pripremiti jer imaju odredjene faze tokom kiseljenja, a ako to promasimo nista nismo napravili pa je bolje ne eksperimentisati sa velikim kolicinama. Kupovni kukuruz iz konzerve je takodje efikasan i on se koristi onakav kakav jeste, a moze se i obraditi dodatno, takozvani secerac. Bistro..

Nema komentara:

Objavi komentar