srijeda, 19. svibnja 2010.

Kako Naći Mjesta Za Ribolov (1- Dio)

Traženje mjesta pogodnih za ribolov predstavlja problem mnogim ribolovcima stoga većina njih ide u ribolov na mjesta koja su već čuli od nekoga, ili idu sa nekim ko je već bio na nekom mjestu. Ali kako sami da nađete mjesto pogodno za vašu vrstu ribolova ?
Odgovor na vaše pitanje biće malo duži tj. opširniji, zavisno od ribe koju želite da lovite te na kojoj ste rijeci ( planinska ili ravničarska) i kojom vrstom tj. tehnikom ćete loviti ribu u zavisnosti od vremenskih uslova te godišnjeg doba.

Prvo i osnovno morate upoznati ribu koju ćete navodno loviti, NPR - dalije riba površinska ili riba dna, dali je riba mirne vode ili brze vode, vreme mriješćenja ribe, dalije grabljivica ili ne. Kada dobro upoznamo ribu i njene navike već samim tim znamo dosta o traženju mjesta pogodnih za ribolov.

Drugo najvažnije u traženju mjesta pogodnih za ribolov je dali je rijeka ravničarska ili planinska, naprimjer planinska rijeka je rijeka brzaka znači brza voda riba koja živi u brzoj vodi ima drugačije navike i hranjenje i staništa što je totalno različito od mirne ravničarske vode.
Nastavak slijedi u sljedećem postu.

Nema komentara:

Objavi komentar