Marinada od riječne ribe je ekstra naročito zbog toga što je neodoljivo ukusna , trajna bez malih sitnih kostiju.
Potrebno je naglasiti da se mora biti i majstor za marinadu kao i za pecanje ovolike količine ribe, daćemo vam recept pa se okušajte u pripremanju ove delikatese.
Marinada od riječne ribe - sastojci:
10 kg dobro očišćene ribe riječne
2 litra maslinovog ulja
1 litar bjelog vina
300 grama limuna
50 grama lovorovog lista
10 grama bibera u zrnu
soli po potrebi i ukusu
Sve se složi u posudu u kojoj će te krčkati marinadu najbolje posuda koja se ne ljepi pri kuhanju, dok slažete ribu redajte između lovorov list, limun i biber, zalijte uljem jako je bitno odrediti temperaturu laganog kuhanja i tako da istom jačinom traje 6 sati, stim što će te zadnji sat kuhanja dodati vino prethodno zagrijano da nebi došlo do prekida kuhanja. Ostavite da se marinada ohladi i onda je najbolje u staklene tegle složiti polako i zaliti masnoćom u kojoj se riba krčkala, možete dodati prilikom kuhanja veću količinu ulja da bi ste tegle moli bolje popuniti ili ako tako volite.
Marinada je izuzetno ukusna, pogodna i za zdravu ishranu nema kostiju jer su se prilikom dugog kuhanja istopile.
Pa ribići neka se peraje vijore.....
tko je ulovio toliku ribu- pravi sportski ribolovac ima pravo uloviti pet kg
OdgovoriIzbrišidva sportska ribolovca
IzbrišiMoguce sportska mreza.
Izbriši