Japanski morski pauk - Crabzilla |
Crabzilla je uhvaćen od strane ribara u Tihom oceanu, prije nego što je transportovan u Birmingham akvarij bio je izložen u spremniku zraka do kraja ožujka. Rakovi se obično nalaze u Tihom oceanu u 1000 ft (300 m), dubokim vodama, ali je poznato da žive dublje. Kustos Graham Burrows je rekao: "To je rumored ti rakovi mogu narasti veliki kao četiri metra, dovoljno veliki da obuhvate automobil. Ovaj rak prema stručnjacima nije agresivan i ljudi nebi trebali brinuti i bojati se. Japanski morski pauk je poslastica za japance, oni se obično jedu posoljeni i kuhani.
Kako kuhati Japanski pauk rakove - kuhaju se živi, ali se prije kuhanja stavljaju u led da se uspori metabolizam raka kako bi došli u stanje hibernacije (sna). Pripremite salamuri koja je slana kao more, prokuhajte rasol a zatim stavite rakove da se kuhaju 15 do 25 minuta. Kada je isteklo vrijeme uklonite raka s vatre i ostavite da se ohladi prije posluživanja. Ovaj gurmanski specijalitet konzumiraju ljudi širom svijeta.
Dole ispod možete pogledati video snjimak ove vrste raka u akvarijumu.
Pa ribići neka se i rakovi viore u vodi i loncu do zore...
Nema komentara:
Objavi komentar