ponedjeljak, 1. veljače 2010.

Pijani Šaran - Ribolov Recept

Sastojci;
Od 1,5 do 3 kg Šarana
3 decilitra vina
1 češanj češnjaka luka
So
Biber
Ulje

Način pripremanja;

očišćenu ribu zasijecite s obje strane i dobro posolite izvana i iznutra. sitno nasjeckani bijeli luk malo popržite na ulju. u tepsiju stavite malo ulja, zagrijte ga u peći, te na to stavite šarana na položaj "kao da pliva". pospite ga bijelim lukom i paprom, zalijte uljem i stavite da se peče. poslije 15 minuta pocnite zalijevati ribu vinom. pecite još oko pola sata ( ovisi o veličini ribe), stalno zalijevajući vinom.
Ovaj recept sam stavio za one ribolovce koji vole da pojedu svoj ulov. Ko voli nek proba neće biti nezadovoljan Šaranom na ovakav način. Pa ribolovija neka se peraje vijore..

Nema komentara:

Objavi komentar