petak, 25. prosinca 2009.

Tajni recept Krme, Nakrme, Meke, Hljebnog trusa

Evo nas opet kod krme, nakrme, trusa, meke, sada cete dobiti tajnu cuvanu vekovima koju su koristili i Rimljani i Faraoni
- he - he - he.
Ovaj recept sam saznao od naj starijeg ribara koji je lovio na plovak, tj koji je prvi poceo lov na plovak u nasim krajevima.
Potrebi sastojci za samo spravljanje krme, nakrme, meke, trusnog hljeba;
1. Stari hljeb
2. Rakija pataka( sto smrdljivija)
3. Konjska balega ili kravlja
4. Krv od koke ili pilica
Postupak pravljenja krme (nakrme, meke) - Prvo u neku posudu stavimo stari hljeb, pa dodamo krv, parakiju, pa konjsku balegu, i to sve dobro izmjesamo u cvrstu smjesu
(koju mozemo bacati u zavisnosti od brzine vode, sa kamenom ili bez ako je sporija voda).
Postupak pravljenja trusnog hjleba je isti sa razlikom sto smjesu na kraju pravimo da ispadne skroz mekana (ovakvu smjesu bacamo uzvodno od nas u zavisnosti od brzine
vode).
Ovo je naj tajniji recept za koji mislim da niste nigdje culi, a koristi se kad riba skroz slabo radi (grize), ako zelimo ulov krupne ribe Zimi.
Ndam se da sam vam pomogao ovim tajnim receptom. Ribici bistro..

Nema komentara:

Objavi komentar